9,2
2.409 beoordelingen
Terug naar overzicht
hero-1140x420.jpg

Dit doet sport met je

Onze ambassadeurs over hun passie

Sport doet iets met je! Deze naam van de nieuwe campagne van NOC*NSF spreekt boekdelen. Sport maakt je gelukkiger, fitter, blijer, weerbaarder en vrijer, aldus de Nederlandse sportorganisatie. Daar zijn onze olympische en paralympische ambassadeurs het helemaal over eens. Maar wat doet sport precies met je? Sprintster Dafne Schippers, zwemster Ranomi Kromowidjojo, zeilster Marit Bouwmeester, handbiker en triatleet Jetze Plat en snowboarder Chris Vos vertellen hun verhaal.

Dafne Schippers - Geen leven zonder sport

“Sport is voor mij een manier om het beste uit mezelf te halen”, vertelt atlete Dafne Schippers. “Om mijn grenzen op te zoeken. Om me lekker te voelen, zelfs als ik net iets te diep ben gegaan. De atletiekbaan voelt als mijn plek en op de mensen om me heen kan ik bouwen. We doen alles om de hoogste doelen te bereiken. En vooral niet alles te serieus, er moet tijd zijn voor humor en lol maken. Ik kan me geen leven voorstellen zonder sport.”

dafne-schippers-555-.jpg
wereldtop-555x249_tcm-22-1610379.jpg
Ranomi Kromowidjojo - Yes, ik kan het!

“Sporten maakt me gelukkig”, zegt zwemster Ranomi Kromowidjojo zonder enige aarzeling. “Laat me lekker in mijn vel zitten. Plezier maken. Soms verliezen, soms winnen. Nieuwe mensen ontmoeten. Nieuwe plekken ontdekken. Spierpijn in spieren waarvan je niet wist dat ze bestonden. Mezelf keer op keer verbeteren. En als het even tegenzit je teamgenoten die je er doorheen helpen. De voldoening wanneer de oefening negenennegentig keer niet lukt, maar de honderdste keer lukt wel! Het heerlijke gevoel van: yes, ik kan het!”

Marit Bouwmeester - Drive om jezelf te verbeteren

Voor zeilster Marit Bouwmeester is sport het leukste wat er is. “Niet omdat ik wereldkampioen ben, of een gouden medaille heb. Al voordat ik ook maar één prijs won, had ik plezier. Je kunt namelijk op meerdere manieren winnen. Het gaat niet altijd om die eerste plek. Het is de drive om jezelf te verbeteren. De fysieke en mentale uitdaging. Samen voor een doel gaan. En het plezier als het goed gaat. Ondanks dat ik altijd wil winnen blijft het plezier het belangrijkst."

marit-bouwmeester-555.jpg
jetze-plat-555-.jpg
Jetze Plat - Grenzen verleggen

De magie van sport ervaart ook paralympisch sporter Jetze Plat. De handbiker en triatleet zegt hier het volgende over: “Sport geeft mij het vertrouwen in mijn eigen kunnen en zorgt ook voor de zelfstandigheid die ik nodig heb in het dagelijkse leven. Sport laat mij mijn grenzen verleggen, belangrijk voor mijzelf en om aan de buitenwereld te tonen.”

Chris Vos - Je maakt vrienden voor het leven

“Sport doet ook voor mij veel”, beaamt paralympisch snowboarder Chris Vos. “Van nooit meer kunnen lopen naar dubbel wereldkampioen en zilver op de spelen. Wie had dat durven dromen. Maar niet alles draait om een medaille halen. Sport zoals surfen en mountainbiken is superfun! Dikke lijnen rijden! Sport maakt me blij en zelfverzekerd. Het heeft me veel vrienden gebracht én het mooiste meisje van de wereld. Het inspireert me om elke dag het beste uit mezelf te halen. Het doet me beseffen hoe mooi de natuur is en hoe lekker het is om je fit te voelen.”

chris-vos-555.jpg
esther-vergeer-555.jpg
Esther Vergeer - Sport is gaaf!

Esther Vergeer is chef de mission van de paralympische sporters van TeamNL. “Sport is grenzen verleggen”, vertelt de voormalig rolstoeltennisster. “Naar iets toewerken wat je eerst nooit gedacht had te kunnen. Onzeker in het begin, omdat je alles nog moet leren, tot aan blaken van het zelfvertrouwen omdat je – in mijn geval – de tennisbaan kent als geen ander. De kracht van sport heb je nodig. Op het schoolplein, op de werkvloer en in de maatschappij. Sport is gaaf, doet pijn en ontspant. Je maakt vrienden voor het leven. En er is niks waardevoller dan dat!”

Toyota wereldwijd partner Olympische en Paralympische Spelen

Dafne Schippers, Ranomi Kromowidjojo, Marit Bouwmeester, Jetze Plat, Chris Vos en Esther Vergeer zijn de olympische en paralympische ambassadeurs van Toyota. We zijn partner van het Internationaal Olympisch Comité en Internationaal Paralympisch Comité, omdat ook wij in de kracht van sport geloven. En net als onze ambassadeurs willen wij grenzen verleggen. Als wereldwijd partner kijken we uit naar de volgende Olympische en Paralympische Spelen en doen we er alles aan iedereen in beweging te krijgen. Doe je mee?

Start Your Impossible Meer info over de RAV4 Inschrijven Toyota nieuwsbrief