9,2
2.409 beoordelingen
Terug naar overzicht
Toyota-World-Prius-1-miljoen-hero-1140-380.jpg

De Prius van 1 miljoen

Jason reed bijna 1.000.000 kilometer

Jason van Dijk rijdt graag in zijn Toyota Prius. Dat is te merken als je hem naar zijn auto vraagt, maar ook terug te zien op de kilometerteller. Die tikt bijna de 1 miljoen aan!

"Met de Prius weet je precies waar je aan toe bent", vertelt Jason. Hij kocht die van hem rond 2010, het is de eerste lijn van de derde generatie. Inmiddels staat er 965.000 op de teller. "Het fijne aan deze auto is dat je alleen benzine en olie nodig hebt. Er zijn geen complexe onderhoudsbeurten en het is de enige auto waarvan je precies weet na hoeveel kilometer je de warmtepomp of het accupakket moet vervangen. Ook de manier waarop Toyota omgaat met hun klanten, kan niet beter. Het automerk wordt niet voor niets steeds uitgeroepen tot meest betrouwbare."

S1-555-weten-waar-je-aan-toe-bent.jpg
S2-555-Herkenbare-Prius.jpg
Herkenbare Prius

Jason reed 'm een tijdje als taxi in Amsterdam en omstreken. Het was de enige rode Prius in de stad, wat ervoor zorgt dat mensen hem nog steeds herkennen. Hoewel het blauwe bordje inmiddels is vervangen door een gele, gaan er nog steeds handen omhoog als mensen Jason voorbij zien gaan. "Een gekke gewaarwording", vertelt hij. "Als taxichauffeur vond ik het enorm belangrijk dat ik zuinig reed. Volgens mij is onder kenners wel bekend dat de Prius naarmate-ie meer kilometers heeft gereden, alleen maar zuiniger wordt. Ik heb wel eens 1 op 27,5 gereden. Bizar!"

S2B-1140-Herkenbare-Prius.jpg
Zuinig toeren door Europa

Die zuinigheid zorgt er ook voor dat Jason, als autoliefhebber ook in het bezit van een sportwagen en een klassieker, toch het liefst in de Prius stapt. "Ik houd van autorijden, dus we rijden wel eens voor de lol naar Frankrijk of Spanje. Dat doen we altijd met deze auto. Twee weken geleden heb ik nog stilgestaan op de vluchtstrook met de klassieker. Dat zie ik met de Prius écht niet gebeuren."

S3-555-Zuinig-toeren-door-Europa.jpg
S4-555-Eerste-die-overstapte.jpg
Eerste die overstapte

"Mijn vrienden - ook (ex)taxichauffeurs - en ik, volgen elkaar vaak in autokeuzes, maar voor deze Prius waren ze destijds toch wat huiverig. Ze vonden 'm futuristisch, net een mini-ruimteschip, en waren bang dat onderdelen niet verkrijgbaar zouden zijn. Toch haalde ik ze met elk ritje weer over: hij is ruim, zuinig en goed. En dat voor die prijs! In de jaren erna stapte vrijwel iedereen over en ze hebben ‘m allemaal nog. Het lijkt wel alsof niemand er afstand van kan doen. Ook ik niet. En die onderdelen? Die heeft niemand van ons ooit nodig gehad."

Meer info over de Prius Inschrijven Toyota nieuwsbrief