9,2
2.409 beoordelingen
Terug naar overzicht
1140x420-header-visual-alt.jpg

De nieuwe Toyota Mirai:

verder, mooier, sportiever.

Met de tweede generatie van de baanbrekende Mirai brengt Toyota brandstofceltechnologie naar een hoger plan. De productieversie, die net zo indrukwekkend en spectaculair is als het in 2019 gepresenteerde conceptmodel, is vanaf maart 2021 leverbaar voor prijzen vanaf 65.995 euro.

Vanaf maart 2021 in Nederland

Met de nieuwe Mirai bewijst Toyota dat een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) ook een schitterend design en eindeloos rijplezier kan bieden. Vanaf maart 2021 kunnen we in Nederland kennismaken met de nieuwe Toyota Mirai. Behalve dat deze geavanceerde auto een klassiek mooi uiterlijk meekrijgt met schitterende lijnen, biedt hij ook sportievere eigenschappen en een nóg grotere actieradius. De nieuwste generatie biedt in alle opzichten meer dan zijn voorganger, terwijl de vanafprijs ruim 15.000 euro lager uitpakt. Bij zakelijk gebruik geldt bovendien de laagste bijtellingscategorie van 12%.

761_TO_Actiepagina_Mirai_1920x1080px_Galerij_WT_4.jpg
761_TO_Actiepagina_Mirai_555x249px_Galerij_WT_2.jpg
650 kilometer actieradius

De eerste generatie Mirai was pas het begin. Op de Tokyo Motor Show in 2019 liet Toyota een nieuwe Mirai zien die in alle opzichten verder ging dan zijn voorganger. Met zijn innovatieve techniek, fraaie uiterlijk en met wat hij allemaal te bieden heeft. Bijvoorbeeld een 30 procent grotere actieradius van 650 kilometer. Die wordt mogelijk gemaakt door verbeteringen aan de brandstofcel en de toepassing van grotere waterstoftanks. En daarmee komt u in alle stijl, comfort en sportiviteit dus verder dan ooit. Helemaal zonder CO2 uitstoot. Enkel water.

Houd me op de hoogte Vraag brochure aan Meer over waterstof
Uitgesproken design en innovatieve features

De nieuwe Mirai is direct te herkennen aan zijn onderscheidende uiterlijk met lage lijnen, elegante proporties, gestroomlijnde carrosserie en grote 20-inch wielen. In het ruime, moderne interieur heerst een warme, comfortabele sfeer die reizen met deze auto wel heel aangenaam maakt. Belangrijke features die hieraan bijdragen, zijn het 12,3-inch grote centrale display en het hightech instrumentenpaneel dat zich als het ware om de bestuurder heen vouwt. De nieuwe Mirai wordt gebouwd op het TNGA platform, biedt ruim plaats aan vijf personen en bewijst dat elke rit comfortabel en ontspannen is.

Sportief-aantrekkelijk-en-ruim-555_tcm-22-1775671.jpg
Zeer aantrekkelijk, mét brandstofcel

Yoshikazu Tanaka, Chief Engineer Toyota: “We streven ernaar een auto te maken waar klanten altijd in willen rijden. Met een design dat pure emotie oproept. De prestaties en rijdynamiek moeten elke bestuurder direct een goed gevoel geven. Mensen moeten de Mirai niet alleen aanschaffen omdat het een slimme brandstofcelauto zonder schadelijke emissies is, maar vooral omdat het een aantrekkelijke auto is, ongeacht de brandstofcel. De Mirai is ontwikkeld zodat de auto een belangrijke bijdrage kan leveren aan een schonere samenleving gebaseerd op waterstof.”

Waterstof tankservice

Volgens talloze experts is waterstof onmisbaar voor een emissievrije toekomst en een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen. Daarom krijgt het aantal tankstations in Nederland waar u waterstof kunt tanken, een stevige impuls. Om berijders in deze transitieperiode extra te ontzorgen, biedt Toyota een tankservice. Bij kopers van de Toyota Mirai Launch Edition die binnen een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation wonen of werken, wordt de auto thuis of op kantoor opgehaald en volgetankt teruggebracht!

761_TO_Actiepagina_Mirai_555x249px_Galerij_WT_3.jpg
Nieuwe Mirai Nieuwe Mirai Nieuwe Mirai
Dimensies (mm) Lengte 4,975
Breedte 1,885
Hoogte 1,470
+85 mm t.o.v. huidige
+75 mm t.o.v. huidige
-65 mm t.o.v. huidige
Vermogen 174 pk 10% meer
Acceleratie 9.2 sec 0.4 sec sneller
Range Meer dan 650km ~30% meer
Waterstof tank 5.6kg ~20% meer capaciteit
H2 Efficiëntie 0.84kg/100km ~10% meer
Functionaliteit 5-zitter Vorige generatie was een 4-zitter
Aandrijving achterwielen Vorige generatie was voorwiel aangedreven
Meer info over de Mirai Inschrijven Toyota nieuwsbrief